Vă propun să pregătiți un aperitiv gustos și va decora orice masă de sărbători!
Rețeta pas cu pas:
✍️INGREDIENTE
- 80 gr spanac proaspăt sau congelat - Gustul de spanac, nu se simte deloc în prăjitura. Spanacul se adaugă în aluat ca un colorant natural.
- 4 buc. ouă
- 50 gr smântâna
- 70 gr ulei
- 120 gr făină
- 5 gr praf de copt
- 0,5 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr.
◾️Pentru UMPLERE:
- 300 gr brânză cu ierburi Philadelphia (după gust)
- 300 gr somon marinat. Reteta gasiti aici:👉 https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/12/somon-marinat-cu-sfecla-rosie-gravlax.html
👩🍳MOD PREPARARE
1️⃣ Separați ouăle de albușuri și gălbenușuri. Lăsați pentru puțin deoparte.
2️⃣ Acum adăugați praful de copt în făină și amestecați-le.
3️⃣ Apoi cerneți-le. Lăsați pentru puțin deoparte.
4️⃣ Dezghețați spanacul și stoarceți orice exces de lichid.
5️⃣ Spanacul proaspăt: Clătiți-l și îndepărtați tulpinile cu un cuțit.
6️⃣ Transferați într-un bol, turnați apă fierbinte, ca să fie complet acoperit.
7️⃣ Acoperiți cu capacul și lăsați pentru 5 minute, ca să devină mai moale.
8️⃣ După timpul necesar, stoarceți spanacul de orice exces de lichid.
9️⃣ Puneți spanacul în vasul de blender, bateți până devine o pastă omogenă.
🔟 Acum adăugați gălbenușurile,
smântâna și uleiul, în bolul blenderului cu spanacul bătut.
1️⃣1️⃣ Continuați să bateți ușor până obțineți o pastă omogenă.
1️⃣2️⃣ Transferați-o într-un bol încăpător.
1️⃣3️⃣ Următorul pas să bateți albușurile: În bolul cu albușuri puneți un praf de sare
și bateți cu mixerul la viteză medie, până se formează o spumă ușoară.
1️⃣4️⃣ Apoi adăugați zahărul
și bateți până la o spumă stabilă.
1️⃣5️⃣ În bolul cu spanacul bătut adăugați amestecul de făină și praf de copt.
1️⃣6️⃣ Amestecați ușor până se încorporează.
1️⃣7️⃣ Acum trebuie să adăugați albușurile bătute
în proporții mici, de câte 3 ori.
❗️Aluatul trebuie sa-l amestecați ușor de jos în sus, pentru ca să nu se lase. În același timp este foarte aerat și spumos❗️
1️⃣8️⃣ Turnați aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie, distribuindu-l uniform (coaceți într-o tavă standard de 30×40 cm).
1️⃣9️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, aproximativ timp de 15 minute.
2️⃣0️⃣ Faceți testul cu o scobitoare, dacă este copt.
2️⃣1️⃣ După coacere transferați tava pe un grătar și lăsați pandișpanul în tavă timp de 3 minute să se răcorească.
2️⃣2️⃣ Apoi transferați-l pe o altă suprafață și îndepărtați ușor hârtia de pe margini. Lăsați să se răcească în voie.
2️⃣3️⃣ Când pandișpanul s-a răcit complet, tăiați puțin marginile. Aceste margini sunt un pic uscate.
2️⃣4️⃣ După tăiați-l în două jumătăți egale.
2️⃣5️⃣ Acum ungeți o jumătate cu umplutura de brânză, întindeți uniform.
2️⃣6️⃣ Acoperiți cu al doilea jumătate de pandișpan.
2️⃣7️⃣ Proporționați-l.
2️⃣8️⃣ Somonul tăiați în felii subțiri, rulați-le ca pe trandafiri și așezați-le deasupra.
🧇Aperetivul delicios este gata!
Poftă bună alături de cei dragi!❤️
Comentarii