3️⃣ Lăsați aproximativ timp de 8 ore sau peste noapte.
📍Aici - smântâna eliberată din zer.
📌Excesul de zer ce va fi eliberat - veți obține smântâna mai groasă, mai densă și poate fi ușor bătută cu zahăr.
4️⃣ Puneți vișinile🍒 pe o strecurătoare și lăsați-le pentru a elibera excesul de suc.
5️⃣ Apoi puneți o cratiță cu apă la foc (veți avea nevoie să aduceți la fierbere mierea și untul, la baia de aburi).
6️⃣ Într-un bol cu pereții înalți puneți mierea de albine și untul.
7️⃣ Puneți bolul pe baia de aburi și amestecați în continuu până când apar bule mici, aproximativ timp de 10 minute.
8️⃣ În acest moment luați bolul de pe baia de aburi.
9️⃣ Acum stingeți bicarbonatul de sodiu cu oțet.
🔟 Apoi adăugați-l, în bolul cu miere și unt.
1️⃣1️⃣ Amestecați până se ridică în volum.
1️⃣2️⃣ Lăsați deoparte să se răcorească.
1️⃣3️⃣ Între timp: într-un bol încăpător spargeți ouăle, adăugați zahărul.
1️⃣4️⃣ Bateți cu mixerul timp de 5-6 minute până obțineți o masă albă și pufoasă.
1️⃣5️⃣ Acum în ouăle bătute, adăugați amestecul de miere cu untul topit și bicarbonatul de sodiu.
1️⃣6️⃣ Amestecați ușor până se încorporează.
1️⃣7️⃣ Apoi adăugați făina puțin câte puțin, amestecând ușor cu o spatulă.
1️⃣8️⃣ În acest moment adăugați coniacul
și amestecați-l până la omogenizare.
1️⃣9️⃣ Continuați să adăugați toată făina și amestecați cu spatula până la încorporare.
📌Nu este necesar să frământați mult.
2️⃣0️⃣ Răsturnați aluatul pe suprafața de lucru înfăinată cu cele 10 gr de făină.
2️⃣1️⃣ Adunați-l ușor,
până se încorporează toată făina.
2️⃣2️⃣ Împărțiți aluatul in 10 bucăți egale de aproximativ 95 gr una. Rotunjiți fiecare bucată
și acoperiți-le cu folie alimentară, astfel încât să nu se usuce.
2️⃣3️⃣ Puneți-le în frigider pentru timp de 1:00 oră.
2️⃣4️⃣ Pe un covoraș din silicon alimentar,
întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor într-o foaie subțire - cu grosimea de 1-2 cm, cu diametrul de 20,5 cm.
2️⃣5️⃣ Apoi imediat tăiați pe margine - făcându-i forma cu o farfurie, capac sau inel reglabil, cu diametrul de 20 cm.
📍 Marginile înlăturate puneți-le imediat în frigider.
2️⃣6️⃣ Înțepați-l cu o furculiță, ca să nu se umfle în timpul coacerii.
2️⃣7️⃣ Transferați covorașul pe grill și dați-l în cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, aproximativ timp de 5-6 minute.
⏳ În timp cât o foaie pentru tort se coace, gătiți alta.
2️⃣8️⃣ Transferați-le pe un grătar, până se răcesc complet.
👩🍳Eu, am așezat deasupra la grill un covoraș de silicon microperforat și așa am răcit toate foile pentru tort.
📍Astfel procedați până terminați toate biluțele de aluat.
2️⃣9️⃣ Din marginile înlăturate a fiecărei foaie pentru tort, împreunați-le și mai obțineți încă o foaie pentru tort.
🔖Am obținut 11 foi subțiri cu diametrul de 19,5 cm.
3️⃣0️⃣ Pregătiți CREMA: În bolul mixerului puneți smântâna, zahărul pudră și esența de rom.
3️⃣1️⃣ Bateți smântâna cu ajutorul mixerului timp de 2 minute.
3️⃣2️⃣ Din cantitatea totală de cremă, puneți 180 gr deoparte - să acoperiți pârtiile laterale ale tortului.
3️⃣3️⃣ Asamblarea tortului: Așezați pe platou prima foaie pentru tort. Apoi peste foaia de tort un strat subțire de cremă, aproximativ 100 gr și distribuiți uniform.
❗Este bine să folosiți și un cântar, astfel împărțiți crema egală și să vă ajungă pentru toate foile tortului.
3️⃣4️⃣ Așezați a doua foaie, apoi cremă și vișina deasupra.
📌Am pus vișină pe al 2-lea, al 5-lea și al 9-lea strat de cremă📌
3️⃣5️⃣ Ultimul strat de cremă să fie pe suprafața tortului.
3️⃣6️⃣ Acoperiți părțile laterale ale tortului cu crema care ați pus-o deoparte.
3️⃣7️⃣ Transferați tortul pentru puțin în frigider.
3️⃣8️⃣ Pregătiți ganache-ul (ganaș): Într-un bol puneți ciocolata albă
3️⃣9️⃣ Apoi încălziți frișca lichidă și turnați-o peste ciocolata albă.
4️⃣0️⃣ Amestecați până se topește toată ciocolata albă.
4️⃣1️⃣ Apoi lăsați ganache-ul puțin să se răcorească.
4️⃣2️⃣ Tortul a stat puțin la rece și acum turnați ganache-ul -(nu ferbinte) pe mijlocul tortului. Lăsați ganache-ul să se prelingă pe toată suprafața tortului.
4️⃣3️⃣ Până nu s-a răcit complet ganache-ul din ciocolata albă, pregătiți ciocolata neagră topită să faceți pânza de păianjen: Rupeți ciocolata neagră în bucăți într-un recipient.
4️⃣4️⃣ Topiți la baia de aburi - fără ca fundul recipientului să fie în contact cu apa.
❗Ciocolată - trebuie topită la temperatura joasă 40-45°C.
4️⃣5️⃣ Amestecați cu o spatulă sau cu o lingură de metal.
📌Nu folosiți lingură de lemn - deoarece absoarbe umezeala și face ciocolata să se întărească.
4️⃣6️⃣ Turnați ciocolata neagră topită într-o pungă mai groasă, sau de patiserie, apoi strângeți bine să iasă aerul.
4️⃣7️⃣ Lăsați ciocolata topită pentru 2 minute să se răcorească.
4️⃣8️⃣ Tăiați vârful la pungă și desenați cu ciocolata neagra cercuri peste ganaș: - începând de pe mijlocul tortului și trasați de jur împrejur.
4️⃣9️⃣ Apoi formați pânza de păianjen: Cu o scobitoare începeți de pe mijlocul tortului să trageți 4 linii + spre exterior.
📍 Ștergeți scobitoarea de fiecare dată, după linia trasată.
5️⃣0️⃣ Apoi împărțiți fiecare bucată + , în câte 2 - trăgând o linie la fel de pe mijlocul tortului spre exterior.
5️⃣1️⃣ Acum trasați lunii de pe marginea tortului spre mijlocul tortului - împărțind de pe fiecare bucată în câte două. În total obțineți 16 bucăți.
👩🍳 La formarea pânzei de păianjen, nu am reușit să fotografiez pas cu pas, din motivul ca să reușesc trasarea liniilor până nu se întărește ciocolata.
5️⃣2️⃣ Dați tortul în frigider timp de 6 ore sau chiar peste noapte.
Tortul "IDEAL" este gata! Gustos, fraged încât se topește în gură!
Poftă bună alături de cei dragi!♥️
Comentarii