Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Rulada de bezea cu coacăze negre

Acest desert este cu o crustă dulce și crocantă, cu un sufleu aerat interior, cu cremă și coacăze ușor acre, care îi conferă desertului o bunătate maximă.

    
 Este o rețetă - pe care o puteți face cu ușurință.

 
Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE 🔹️p/u Confitură de coacăze negre:
- 120 gr coacăze negre (congelate sau proaspete) sau orice fructe de pădure. 
- 15 gr zahăr 
- 5 gr amidon de porumb.

🔹️BEZEA:
- 6 albușuri (200gr)
- un praf de sare
- 1 linguriță suc de lămâie 
- 250 gr zahăr pudră 
- 20 gr amidon de porumb
- 80 gr fulgi de migdale sau orice nuci mărunțite.

  🔹️CREMA:
- 150 ml frișcă lichidă cu grăsimea 33%
- 300 gr brânză "Philadelphia"
- 35 gr zahăr pudră
- 1 plic vanilie.


    👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Într-o cratiță puneți fructele de pădure, adăugați zahărul.

2️⃣ Puneți cratița pe foc și fierbeți la focul mic, amestecând încontinuu.
3️⃣ Cum a început sa fiarbă luați cratița de pe foc și zdrobiți-le.


⏳️Lăsați confitura pentru puțin timp deoparte, să se răcorească.

4️⃣ De îndată ce fructele puțin sau răcorit, adăugați amidonul de porumb. Amestecați.

📍Pentru a preveni formarea de cocoloașe, trebuie să adăugați amidonul în confitura, după ce puțin sau răcorit📍

5️⃣ Puneți cratița din nou pe focul mic, fierbeți până se îngroașă. Amestecând încontinuu.

 
6️⃣ Luați cratița de pe foc și turnați confitura imediat într-o pungă de patiserie. Puneți-o în frigider să se răcească.

 
7️⃣ Începem să pregătim foaia de Bezea pentru ruladă: 
Într-un bol încăpător puneți albușurile, sarea și sucul de lămâie.

8️⃣ Băieți cu mixerul la viteză medie până se formează o spumă ușoară.

9️⃣ Apoi treptat adăugați zahărul pudră. Aproximativ 1 lingură câte 1 lingură cu un interval de 20 secunde. Bateți până la o spumă stabilă.

🔟 Acum adăugați amidonul și amestecați ușor până la omogenizare.

 
1️⃣1️⃣ Turnați bezeaua pe o tavă cu hârtie de copt si nivelați-o bine cu o spatulă. 

1️⃣2️⃣ Presărați fulgii de migdale pe toată suprafața bezelei.

1️⃣3️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 175°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului aproximativ timp de 30 minute, până ce fulgii de migdale sau rumenit ușor.

1️⃣4️⃣ Deasupra tăvii cu bezeaua coaptă așezați o hârtie de copt și întoarceți-o pe cealaltă parte. Adică partea cu fulgii de migdale va fi dedesubt.


1️⃣5️⃣ Acoperiți-o cu un prosop curat și lăsați bezeaua să se răcorească.

1️⃣6️⃣ Pregătim CREMA: Turnați frișca lichidă(rece) în bolul mixerului, adăugați brânza "Philadelphia"(rece), zahărul pudră și vanilia. 🔸️Începeți să bateți la o viteză mică a mixerului, crescând-o treptat.

1️⃣7️⃣ Bateți crema până devine pufoasă și își menține forma.

1️⃣8️⃣ Din cantitatea totală de cremă lăsați 150 gr deoparte - pentru a face decorul (la preferință).
1️⃣9️⃣ Când bezeaua sa răcit complet înlăturați hârtia de copt de pe bezea.

2️⃣0️⃣ ASAMBLARE: Puneți crema și distribuiți uniform pe toată suprafața bezelei.

2️⃣1️⃣ După ce am întins crema, faceți trei adâncituri

pentru a pune confitura de coacăze negre.

📍Lăsăm puțină confitură de coacăze negre, pentru decor📍
2️⃣2️⃣ Începeți să rulați rulada de la marginea care este confitura de coacăze negre. Rulați rulada cu grijă, ajutând-ne cu foaia de copt, pe care este rulada.

2️⃣3️⃣ Înfășurați-o în aceeași foaie de copt,

apoi în peliculă alimentară.

2️⃣4️⃣ Transferați rulada pe o placă și puneți-o în frigider, pentru aproximativ timp de 2,00 ore.

2️⃣5️⃣ După două ore, desfășurați rulada

și decorați cu crema pusă deoparte, fructe de pădure și cu confitura de coacăze negre. Sau după gust și preferință.

🫔Rulada de bezea cu coacăze negre este gata!

Poftă bună alături de cei dragi!❤️


 


 







Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️