Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Tarta de clătite cu ciuperci la cuptor

 Acestă tarta este fragedă, suculentă și gustoasă. 

Rețetă pe care o poți găti pentru o cină sau orice altă ocazie.


Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE 

 P/u clătite:

- 300 ml lapte 

- 3 ouă 

- 140 gr făină

- 25 gr unt

- un praf de sare.


P/u UMPLUTURĂ:

- 600 gr ciuperci shampignon 

- 90 gr (1 buc. ceapă)

- 15 gr de făină de grâu (1 lingură)

- 200 ml frișcă lichidă

- sare, piper negru măcinat,  usturoi praf - după gust.


▫️P/u SOS: 

- 3 buc. ouă 

- 150 ml lapte

- 60 gr cașcaval.


    👩‍🍳MOD PREPARARE pentru aluat CLĂTITE:

1️⃣ Într-un bol încăpător spargeți ouăle, adăugați un praf de sare.


2️⃣ Bateți cu mixerul până obțineți o spumă ușoară.

3️⃣ Apoi turnați laptele și amestecați ușor la viteză mică a mixerului (astfel să nu stropiți).


4️⃣ Acum adăugați făina și amestecați mai întâi cu mixerul oprit (astfel făină să nu prafuiască). Apoi porniți mixerul la viteză mică și amestecați până la omogenizare.


5️⃣ Turnați untul topit, dar nu ferbinte❗️Amestecați bine.


6️⃣ Luați un bol și strecurați aluatul printr-o strecurătoare,


pentru prevenirea cocoloașelor.

7️⃣ Lăsați aluatul p/u timp de 5 minute să se odihnească.

8️⃣ Încingeți o tigaie antiaderentă (a mea are diametru de 22 cm)

 

9️⃣ Luați cam o jumătate de polonic de aluat și turnați pe mijlocul la tigaie, distribuind-l pe toată suprafața. 

🔟 Prăjiți clătitele la foc puțin mai mic decât media. Pe o parte până când marginile încep să se desprindă din tigaie, întoarceți-o pe cealaltă parte și prăjiți doar 5-7 secunde.


🥞 Acestă rețetă de CLĂTITE este de fapt perfectă atât pentru preparate dulci, cât și sărate.

1️⃣1️⃣ PREGĂTIȚI UMPLUTURA:

Ciupercile curățați de pământ și spălați-le.


1️⃣2️⃣ Ceapa si ciupercile, tăiați-le în jumătăți de sferturi.

1️⃣3️⃣ Transferați ciupercile într-o tigaie încinsă fără ulei.


1️⃣4️⃣ Prăjiți-le la foc mediu până se evapora tot lichidul.

1️⃣5️⃣ Când lichidul s-a evaporat, turnați puțin ulei.

1️⃣6️⃣ Apoi adăugați ceapa


și prăjiți totul până ceapa este gătită.

1️⃣7️⃣ Puneți sare, piper negru măcinat după gust, amestecați.

1️⃣8️⃣ Acum presurați făina peste ciuperci. Amestecați totul bine.


1️⃣9️⃣ Aici turnați frișca lichidă


și amestecați totul până se îngroașă frișca.

Umplutura este gata. Lăsați pentru câteva minute să se răcorească.

2️⃣0️⃣ SĂ UMPLEM CLĂTITELE: 

Ungeți forma de copt cu unt. Pentru forma mea cu diametrul 25 cm au fost necesare 7 clătite umplute.


  

2️⃣1️⃣ Umplem clătitele cu aproximativ 2 linguri de umplutură de ciuperci.


2️⃣2️⃣ Rulați-le și transferați-le în forma de copt.

▫️Astfel rând pe rând umpleți clătitele și aranjați-le în formă, într-un cerc.

 

2️⃣3️⃣ PREGĂTIM SOSUL: 

 Într-un bol spargeți ouăle, turnați laptele, puneți sare, piper negru măcinat - după gust. Amestecați până se omogenizează.


 

2️⃣4️⃣ Răzuiți cașcavalul pe o răzătoare mare.


2️⃣5️⃣ Sosul pregătit turnați-l peste clătite în formă.


 

2️⃣6️⃣ Deasupra presurați cu cașcavalul ras.


2️⃣7️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, timp de 35 minute. 

2️⃣8️⃣ Lăsați 20 minute să se răcorească.

 

🥘 Tarta de clătite cu ciuperci este gata! Totul este perfect combinat în ea: clătitele finuțe, umplutura parfumată de ciuperci, sosul suculent și crustă crocantă de cașcaval.


Poftă bună alături de cei dragi!❤️




 


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️