Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

Cornulețe fragede după rețeta Mamei mele🤍 care adie a copilărie! 

Mama pregătea cornulețele cu smântâna eliberată de zer și untură(salo), pentru umplutură, folosea dulceață de trandafiri, doar eu voi face umplutura cu nucă tocată, amestecată cu dulceață de caise. 

Sunt grozav de bune, pur și simplu se topesc în gură!





Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE

- 250 gr smântână 35% grăsime (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer)

- 250 gr untură de porc nesărată - "SALO"

-500 gr de făină 

- 25 gr de făină pentru suprafață de lucru

- 1 plic de vanilie

- putina sare.


  ▪️ Umplutură - puteți înlocui umplutura după preferință.

- 150 gr nuci tocate

- 100 gr dulceață de caise sau alta dulceață.


 ▪️DECORAȚIE 

- zahăr pudră.

    ✍️ MOD DE PREPARARE 

1️⃣ Mai întâi vom elibera smântână de zer, astfel vom obține o smântână groasă și nu o vom îmbiba aluatul cu prea multă făină. Puneți o sită cu o pânză fină într-un vas adânc.


Sau luați tifon și pliați-o în sferturi, apoi puneți-o într-o strecurătoare. Turnați smântâna pe tifon, înnodați tifonul astfel încât toată smântâna să rămână înăuntru. Puneți într-o cratiță la frigider pentru a scurge smântâna de zer. Lăsați aproximativ 8 ore sau peste noapte.



⌛ Aici - crema eliberată din zer.


2️⃣ Într-un bol mare, puneți smântâna eliberată de zer, untură, sare și vanilie.


3️⃣ Se amestecă până se omogenizează.


4️⃣ Adăugați făina cernută.


5️⃣ Frământați până obțineți un aluat omogen.

❗ Aveți grijă să nu prea frământați mult aluatul, doar atâta timp cât ingredientele sunt bine legate între ele și nu îmbibați cu prea multă făină❗️

✅️Am folosit doar ce am scris la cantitatea de ingrediente.


 


6️⃣ Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească la frigider timp de 2 ore. 

7️⃣ După timpul necesar, scoateți aluatul de la rece și împărțiți-l în 8 bucăți egale de aproximativ 123 g fiecare.


 

8️⃣ Presărați suprafața de lucru cu puțină făină și rotunjiți fiecare bucată de aluat. Apoi aranjează-le pe o farfurie și lasă-le în frigider. Luați rând pe rând câte o bucată de aluat rece și formați cornulețele.


9️⃣ Pudrați suprafața de lucru cu puțină făină


si întindeți fiecare bucata de aluat intr-o foaie de aproximativ 20 cm in diametru. 

1️⃣0️⃣ Apoi tăiați aluatul folosind o farfurie sau un inel reglabil cu diametrul de 19 cm.


1️⃣1️⃣ Tăiați-le în sferturi, apoi tăiați fiecare sfert la dimensiunea dorită: depinde cât de mici sau mari doriți să faceți cornulețele.


1️⃣2️⃣ Puneți umplutura pe fiecare bază și rulați-o în sus.


 

1️⃣3️⃣ Transferați cornurile în tava de copt tapetată cu hârtie de copt. Puneți cornurile cu susul în jos, astfel încât să nu se destrame în timpul gătirii.


1️⃣4️⃣ Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe de mijloc al cuptorului pentru aproximativ 20 de minute.


1️⃣5️⃣ Lăsați cornulețele să se răcească puțin, apoi rulați-le în zahăr pudră. ❗Treceți cu grijă cornulețele în zahărul pudră, pentru că sunt foarte fragede, altfel se vor sfărâma..


👩‍🍳 DUPĂ GUST - când cornulețele sunt complet reci, treceți-le a doua oară în zahăr pudră..

1️⃣6️⃣ Puneți cornulețele pe un platou după preferință și savurați cu plăcere. Sunt foarte bune si fragede, se topesc in gură!

 

🥐 Cornulețele se păstrează într-un recipient de sticlă cu capac sau într-o cutie de carton, pentru a nu absorbi umiditatea din aer. Cornulețele rămân fragede până la 3-4 săptămâni.

 

☕ Pofta buna alaturi de cei dragi!♥️


 

Comentarii

Anonim a spus…
Foarte bune si multa munca la ele se lucreza cu atentie
Vă mulțumesc frumos!🥰🤗

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️